Autoritatea Nationala de Reglementare in Comunicatii (ANRC) a anuntat ca au fost identificate 1.200 de localitati din mediul rural care vor fi avute in vedere anul acesta pentru instalarea de telecentre.

Acestea reprezinta un mecanism prin care poate fi asigurat accesul zonelor rurale netelefonizate la infrastructura de telecomunicatii, element vital pentru atragerea investitiilor private si stimularea dezvoltarii economice.

ACCES. Prin instalarea de telecentre, locuitorii comunitatilor izolate pot avea acces la servicii de telefonie, servicii de Internet si alte mijloace moderne de comunicatii. Anul acesta se intentioneaza instalarea a aproximativ 100 de telecentre pe intregul teritoriu al Romaniei.

Autoritatea a organizat o intalnire cu reprezentantii industriei de comunicatii din zona de sud-est a tarii (judetele Braila, Buzau, Calarasi, Constanta, Dambovita, Giurgiu, Ialomita, Prahova, Teleorman si Tulcea). In prezent, in aceasta zona exista 514 companii autorizate pentru furnizarea de servicii de comunicatii electronice.

Dintre acestea, 224 au notificat intentia de a furniza retele publice, 27 – servicii de telefonie, 110 – servicii de acces la Internet.