Timisoara a mai dat o lovitura pe piata transferurilor! Dupa ce simbata l-a acontat pe Gigel Bucur, unul din golgeterii campionatului trecut, ieri l-a achizitionat si pe Jon McKain, australianul urmind sa semneze astazi un contract valabil pe 3 ani. Tratativele intre jucator, Poli si FC National au fost dificile.

Luni noapte, negocierile au fost sistate, iar ieri dimineata, agentul fundasului, Marcel Popescu, anunta: "Transferul a cazut! N-a mai vrut Jon". Partile nu se pusesera de acord in privinta detaliilor financiare si a duratei acordului.

Dupa prinz insa, tratativele s-au reluat. Dupa patru ore de discutii, presedintele lui Poli, Emil Rosianu, a anuntat triumfator: "90 la suta am rezolvat afacerea, McKain e al nostru! Mai sint doar mici detalii de pus la punct". Imediat, Marcel Popescu a precizat: "In proportie de 99 la suta, Jon merge la Timisoara.

Nu se stie daca va mai pleca in Austria, fiindca vineri banatenii se intorc". Fotbalistul de 22 de ani va cistiga in jur de 110.000 de dolari pe an.

Conform unor surse autorizate, McKain i-ar fi costat pe timisoreni in jur de 500.000 de dolari. Totusi, in suma totala a tranzactiei intra si cedarea lui Adrian Olah la Timisoara, iar alti doi sau chiar trei jucatori de la Poli vor sosi in Cotroceni. Ei ar putea fi Mircea Oprea, Aurelian Dumitru si Marian Constantinescu.

"Transferul inca nu e rezolvat suta la suta, este o chestie mai complicata. Trebuie rezolvata si problema lui Olah, iar doi-trei fotbalisti de la Timisoara, in functie de ce se va hotari, e posibil sa vina la noi", a comentat ieri dupa-amiaza Gino Iorgulescu, presedintele bucurestenilor.