Mel Gibson a castigat cel mai bine in ultimul an, adica 185 de milioane de dolari, conform revistei „Forbes”, care l-a plasat pe locul intai in topul celor mai bine platiti actori si cantareti. Clasamentul a fost alcatuit pe baza banilor castigati in perioada iunie 2004-iunie 2005.

Reducerile de pret practicate pentru DVD-urile cumparate de biserici si manastiri nu reprezinta un obicei la Hollywood, dar pentru Mel Gibson se pare ca a dat rezultate deoarece majoritatea banilor au venit de pe urma filmului „Patimile lui Hristos”.

Pe locul doi in acest top, dar la mare distanta, se afla Madonna, care a castigat doar 50 de milioane din concerte si albume.

Relansarea lui Prince a trecut neobservata in Romania, dar artistul a castigat 49,7 milioane de dolari in urma unui turneu mondial in care a vandut 1,4 milioane de bilete.

Trupa The Eagles a castigat 45 de milioane de dolari pentru 28 de milioane de albume „Greatest Hits” vandute si un turneu mondial.

Tot in primii zece artisti cu cele mai mari incasari se afla Elton John (44 de milioane de dolari) si trupa rock Metallica (37,4 milioane). Johnny Depp a castigat 37,5 milioane de dolari din seria „Piratii din Caraibe” si se afla pe locul sapte, in timp ce Ray Romano s-a imbogatit cu 36,5 milioane numai din serialul „Dragul de Raymond”.

Rapperul P Daddy si-a marit contul bancar cu 36 de milioane de dolari vanzand muzica, dar si haine, sucuri si chiar un medicament impotriva cosurilor. Filmul „Eu, robotul” i-a adus lui Will Smith nu mai putin de 35 de milioane.

Renumiti, dar codasi la incasari

Pe locuri ceva mai codase se afla actori si cantareti renumiti care nu au avut insa incasari foarte mari in ultimul an. Astfel, Tom Cruise ocupa doar locul 30 in topul incasarilor, castigand doar 31 de milioane de dolari. Brad Pitt se afla pe locul 51, cu doar 25 de milioane de dolari in plus in cont, in timp ce pe fosta lui sotie, Jennifer Aniston, o gasim zece locuri mai jos, cu 18,5 milioane.

Pe locul 63 se afla diva latino Jennifer Lopez, care a incasat 17 milioane de dolari, iar pe 70 actrita Nicole Kidman ale carei conturi s-au marit cu „doar” 14,5 milioane.

1. Mel Gibson 185 milioane $

2. Madonna 50 milioane $

3. Prince 49,7 milioane $

4. The Eagles 45 milioane $

5. Elton John 44 milioane $

6. Metallica 37,4 milioane $

7. Johnny Depp 37,5 milioane $

8. Ray Romano 36,5 milioane $

9. P Daddy 36 milioane $

10.Will Smith 35 milioane $