Prezent sambata, 16 iulie, la Focsani, presedintele Romaniei, Traian Basescu, a facut cateva declaratii presei la iesirea din sediul Prefecturii Vrancea. Basescu s-a aratat consternat de cererea PSD-ului pentru instaurarea starii de urgenta pe teritoriul Romaniei, si a precizat ca aceasta nu se impune in conditiile in care doar 1% din teritoriul national este afectat de inundatii.

"Este ridicol ca pentru 1% din suprafata Romaniei afectata de inundatii sa declari stare de urgenta. Pentru cei care nu stiu, vreau sa le spun ca asa cum este stipulata in Constitutie starea de urgenta anuleaza democratia. Cred ca nu este benefic pentru Romania instituirea unei astfel de stari de urgenta", a precizat presedintele Traian Basescu.

In prezent se afla in derulare o ancheta a Internelor si Parchetului. "Am ordonat o ancheta pentru a vedea daca intr-adevar populatia a fost alertata si evacuata pana la ultimul om in zona cea mai afectata de la Vadu Rosca, dar si-n celelalte localitati", a mai adaugat presedintele.