Bucurestiul a pierdut pozitia de cel mai ieftin oras european, fiind depasit de Kiev si Belgrad, dupa ce capitala Romaniei a urcat 21 de locuri in cel mai recent clasament mondial bianual realizat de The Economist Intelligence Unit (EIU).

Anul trecut, Bucurestiul figura in topul EIU pe locul 112, acum ocupam locul 91. Kiev ocupa locul 93, iar Belgrad figureaza in topul oraselor scumpe pe locul 108.

Varsovia, Praga, Budapesta si Bratislava au resimtit rapid impactul aderarii la UE in 2004 si au avansat cu 37, 20, 12 si respectiv 10 locuri in topul mondial. Chiar daca aceste orase sint mai scumpe, destinatiile est-europene ramin cele mai ieftine din regiune.

New York, pe locul 35

Cu exceptia oraselor Tokyo, Osaka si Kobe, care figureaza pe primele trei locuri in topul celor mai scumpe orase din lume, primele 16 pozitii din clasament sint ocupate de destinatii europene.

Printre acestea se numara Reykjavik, Paris, Copenhaga, Zürich, Londra, Geneva, Helsinki, Viena, Frankfurt, Milano etc.

Chiar daca Tokyo ramine cel mai scump oras din lume, intarirea monedei nationale norvegiene a facut ca Oslo sa urce in acest an pe pozitia secunda, depasind Osaka. New York figureaza abia pe locul 35 in topul oraselor scumpe.