PSD accepta modificarea regulamentului de functionare al celor doua Camere parlamentare in sensul revocarii din functie a presedintilor, dar cu conditia ca aplicarea noilor reguli sa se faca din mandatul urmator.

"Lucrurile nu sunt legate de mine. Eu pot sa ma retrag oricand daca asta este in interesul partidului, dar in locul meu trebuie sa vina altcineva de la PSD. Acesta este si sensul deciziei Curtii Constitutionale", a declarat ieri presedintele executiv al PSD, Adrian Nastase.

"Regulile nu pot fi schimbate in timpul jocului. Chestiunile legate de revocare nu pot fi luate in discutie decat pentru mandatul urmator si acest lucru e valabil si pentru presedintii consiliilor judetene", a adaugat liderul social-democrat.

Pentru a-si pastra fotoliul de presedinte al Camerei Deputatilor, Adrian Nastase e dispus chiar sa paraseasca, pe perioada mandatului, partidul din care face parte.

El a dat ca exemplu Marea Britanie, unde presedintele Camerei Lorzilor renunta la calitatea de membru al partidului in timpul mandatului, sustinand ca acest lucru se poate discuta si in cazul Romaniei.