Singurul roman invitat de UEFA la ceremoniile organizate saptamina trecuta cu prilejul aniversarii a 50 de ani de la prima finala a Cupei Campionilor si la decernarea premiilor celor mai buni jucatori ai editiei 2004-2005 a competitiei, Helmuth Duckadam, a revenit la activitatea obisnuita de zi cu zi, pescuitul.

Eroul de la Sevilla a rememorat seara magica in care a stat alaturi de vedetele Ligii Campionilor dar si de printul Albert de Monaco. "Eu am fost desemnat sa-l premiez pe cel mai bun portar, Petr Cech de la Chelsea. Apoi, Fachetti l-a premiat John Terry, pentru cel mai bun fundas, Eusebio pe brazilianul Kaka, pentru postul de mijlocas, si Deschamp pe Ronaldinho.

Asta a fost inaintea tragerii la sorti a grupelor Ligii Campionilor. Seara a inceput cu festivitatile dedicate aniversarii a 50 de ani de la prima finala a Ligii Campionilor, in 1965. A fost un dineu, unde am avut privilegiul sa stau la masa printului Albert de Monaco. La o masa de 14 persoane, am stat la doua scaune de print.

Apoi, am primit o placheta aniversara prin care mi se multumeste pentru contributia adusa fotbalului european si Ligii Campionilor. Printul m-a felicitat pentru premiu." Incintat de primirea facuta de sefii forului european, Duckadam s-a simtit "cel mai bogat om din lume".

In loja cu Abramovici

Helmuth Duckadam a asistat vineri si la Supercupa Eupei dintre Liverpool si TSK Moscova, 3-1, unde a stat in loja cu Roman Abramovici, patronul lui Chelsea si al echipei moscovite.

"Eram la jumatate de metru de Abramovici. In finala s-a vazut masina de fotbal englezeasca, careia putine natiuni pot sa-i stea in fata. Ei joaca fotbal in acelasi rimt, indiferent de cit arata scorul.

Am participat apoi la un dineu alaturi de presedintele clubului Liverpool si de cel al federatiei de fotbal din Rusia. A mai fost si secretarul general UEFA, Lars Crister Olssen", a spus Duckadam.