Daca dispun de anumite sume de bani, intreprinzatorii privati cheltuie de regula toti banii in afacerile personale, nefiind interesati sa-i plaseze in depozite bancare, obligatiuni sau actiuni la diverse societati.

Potrivit lui Cristian Parvan, secretarul general al Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR), oamenii de afaceri vor sa faca repede alti bani pentru afacerile lor. In acest sens, el recomanda intreprinzatorilor privati sa investeasca in comert. “Daca plasezi o suma de 10.

000 de euro in comert, cu o ciclicitate de o luna, se poate obtine un castig de 6% pe luna, nu pe an ca in cazul depozitelor bancare”, a precizat Parvan. El crede ca o investitie in umbrele ar marca profit dupa o luna. Este o afacere buna pentru ca a plouat foarte mult in acest an, a spus reprezentantul AOAR.

Intreprinzatorii privati isi pot plasa banii si in productie, insa vor obtine profit dupa 3 luni, mai spune Parvan.

Desi a avut parte de castiguri mai putine, dar sigure, intreprinzatorul Cristian Parvan si-a plasat banii personali in depozite bancare si obligatiuni de stat. “Ce as face cu 10.000 de euro? As tine cont de recomandarile specialistilor si i-as imparti in mai multe directii: 5.

000 euro sa fie plasati in obligatiuni de stat pe un an, cu dobanda de 8,5% pe an; 1.000 de euro, respectiv 1.000 de dolari – tinuti in depozite bancare, pe 3 luni; cu restul, de 3.000 de euro, cumpar actiuni pentru a fi speculate la bursa ( daca ma pricep)”, a afirmat Parvan.

Pentru viitor, reprezentantul oamenilor de afaceri recomanda piata imobiliara ca fiind cea mai atractiva solutie pentru investitiile de peste 15.000 de euro.

Daca esti dispus sa astepti un an sau mai mult, investesti in terenuri si case si obtii castiguri pe masura asteptarilor, spune Parvan, considerand acest tip de investitii ca fiind cel mai sigur.