Potrivit ministerului Economiei si Comertului, pentru privatizarea societatii Electrica Muntenia Sud s-au inscris zece companii din domeniul energetic.

AES Corporation din SUA, CEZ as din Republica Ceha, EnBW Energie AG din Germania, ENEL SpA din Italia, E.ON Energie AG din Germania, EVN AG din Austria, Gaz de France din Franta, Iberdrola din Spania, RWE Energy AG din Germania si Union Fenosa International din Spania sunt cele 10 companii interesate de preluarea companiei Electrica Munteniei Sud.

Privatizarea Electrica Muntenia Sud va presupune privatizarea unui pachet de 67,5 la suta din capitalul social al companiei catre un investitor individual sau catre un consortiu, prin achizitionarea a 50 la suta din actiuni si printr-o majorare de capital pana la 67,5 la suta.

Cumparatorul va avea dreptul la libera alegere, oferind posibilitatea BERD si FMI, daca sunt interesate, sa achizitioneze pana la cinci la suta din capitalul social majorat al Electrica Muntenia Sud.

Capitalul social al companiei, la data de 28 iulie 2005, este de 191,309 milioane de lei noi, iar cifra de afaceri este de 1,118 miliarde de lei noi, si are peste un milion de consumatori.

Electrica Muntenia Sud detine 775 kilometri linii de inalta tensiune, 13.493 kilometri linii de medie tensiune si 31.081 kilometri linii de joasa tensiune.

Etapa urmatoare este cea a selectiei competitive a ofertelor, constand din negocieri preliminare pe baza comentariilor depuse de investitorii precalificati cu privire la documentatia privind tranzactia si societatea, depunerea ofertelor angajante, urmate de evaluarea ofertelor angajante, selectarea ofertei care intruneste cel mai mare numar de puncte si negocieri in vederea definitivarii contractului de privatizare.