Rinat Ahmetov, patronul lui Sahtior Donetk, se arata interesat de achizitionarea a 50 la suta din actiunile clubului Rapid Bucuresti. La formatia ucraineana antreneaza Mircea Lucescu, cel care, se pare, i-a sugerat lui Ahmetov ca o investitie la echipa "feroviara" ar fi foarte profitabila.

Suma pe care omul de afaceri ar fi dispus sa o plateasca vicepremierului George Copos este de aproximativ 15 milioane de dolari. Cum si patronul giulestenilor agreeaza aceasta idee, singurul impediment ar fi faptul ca acesta nu ar vrea sa cedeze decat 49 la suta din actiuni pentru a detine in continuare controlul.

Chiar daca "varianta Ahmetov" a fost infirmata de presedintele Dinu Gheorghe, cert este ca George Copos vrea sa scape usor-usor de responsabilitatea numita Rapid, el evaluand de curand lotul de jucatori plus baza Pro Rapid la 25 de milioane de dolari.

Duminica seara, "alb-visiniii" au intrecut pe teren propriu nou-promovata Pandurii Targu Jiu cu 3-0, reusind astfel sa intrerupa seria de patru meciuri fara victorie in campionat. Partida, practic, nu a avut istoric. V. Maftei (20), N. Constantin (31) si M.

Maldarasanu (66) au marcat golurile Rapidului, dar scorul final putea fi mult mai mare daca elevii lui Razvan Lucescu nu ratau niste ocazii cat roata carului. "Trebuia sa avem 5-0 la pauza. Nu ni s-a acordat penalty la Buga in minutul 1, dar deja ne-am obisnuit sa se intample Rapidului.

Imi pare rau acum ca, daca nu eram prosti si nu gafam in unele meciuri, in prezent aveam 5-6 puncte in plus", a declarat Lucescu junior.

O atitudine lipsita de bun simt si fair-play a avut ex-giulesteanul Robert Nita, acum sub contract cu echipa olteana, care a injurat impreuna cu galeria Rapidului formatia Steaua.

De fapt, acesta a fost si singurul lucru prin care s-a facut remarcat Nita, el fiind catalogat de majoritatea jurnalistilor prezenti la meci drept cel mai slab de pe teren.

In alta ordine de idei, adversara bucurestenilor din primul tur al Cupei UEFA, Feyenoord Rotterdam, a invins cu 5-1 in ultima etapa a campionatului olandez pe Heerenveen. In clasament, elevii lui Erwin Koeman se afla pe pozitia secunda la egalitate de puncte (15) cu liderul AZ Alkmaar, dar cu un golaveraj inferior.