La inceputul anilor ’90, o fundatie umanitara saudita a spalat suma de 900 de milioane de dolari prin intermediul unei banci din Croatia, a dezvaluit miercuri saptaminalul croat „Nacional". Destinatia acestor bani a fost sustinerea combatantilor musulmani din Bosnia, a adaugat publicatia.

„Al-Qaeda a spalat 900 de milioane de dolari in Croatia", a titrat „Nacional", stabilind astfel o legatura intre fundatia umanitara si reteaua terorista condusa de Osama bin Laden. Potrivit publicatiei, sumele ajungeau sub forma de bani lichizi la fundatia saudita, care ii depunea la „Zagrebacka Banka". Ulterior, banii „erau transferati in Bosnia si poate si in alte parti".

„Conform estimarilor, doar aproximativ zece la suta din suma a fost acordata refugiatilor, restul fiind utilizata pentru finantarea trupelor musulmane in razboiul din Bosnia", scrie saptaminalul.

„Nacional" arata ca aceste informatii au fost prezentate in fata unei instante americane de catre un croat, martor in procesul unui imam condamnat la 75 de ani inchisoare pentru sustinerea financiara a organizatiilor al-Qaeda si Hamas. In prezent, croatul este inclus in programul de protectie a martorilor.