PC bate la usa liberalilor europeni cu speranta ca i se va deschide. Pentru inceput, o cerere de afiliere la grupul liberalilor europeni a fost deja depusa la cabinetul lui Graham Watson, seful liberalilor din Parlamentul European.

Partidul Conservator isi incearca norocul si cu liberalii europeni. Saptamina aceasta, PC a trimis o cerere de afiliere liderului grupului liberal din Parlamentul European, Graham Watson. „Am primit cererea saptamina aceasta, dar inca nu a fost luata o decizie in acest sens", ne-a declarat sefa de cabinet a liderului liberal, Désirée Oen.

„Este nevoie de votul grupului parlamentar, s-ar putea ca luni sa se ia o decizie", a adaugat ea.

Tiris pe burta catre PLE

Spre deosebire de cererea de ade-rare la Partidul Popular European, depusa cu surle si trimbite, de data aceasta Dan Voiculescu a facut un demers discret, pentru a evita umilinta unui nou refuz public. El incearca mai intii acceptarea celor trei euroobservatori din partea PC pe linga grupul liberal din parlamentul European, tintind apoi o aderare la Partidul Liberal European.

Demersul este atit de discret, incit nici liderii partidului nu erau ieri la curent cu el. Daniela Popa, care a reprezentat PC la discutiile cu PPE, declara ca nu are idee despre o cerere oficiala. „Am reluat discutiile cu alte foruri, dar deocamdata conducerea partidului nu a luat nici o decizie", a declarat purtatorul de cuvint, Bogdan Ciuca.

Acesta a admis ca, inainte de a-si cristaliza optiunea catre PPE, PC avusese niste discutii exploratorii si cu liberalii europeni si ne-a recomandat sa vorbim cu Silvia Ciornei, care s-ar fi ocupat de acest lucru. Aceasta a negat insa ca ar avea vreo legatura cu solicitarea depusa de PC.

Tariceanu, un posibil avocat

Tocmai in momentul in care PC depune cererea, presedintele PNL, Calin Popescu Tariceanu se afla la Bratislava pentru a participa la lucrarile Congresului Partidului European Liberal.

Or, dat fiind sprijinul dat de PC pozitiilor premierului, in defavoarea celor ale presedintelui Basescu, si de tensionarea relatiilor dintre PNL si PD, este de asteptat ca, in cadrul intilnirilor cu liderii liberali europeni Tariceanu sa puna o vorba buna pentru aliatul sau, de care este din ce in ce mai apropiat. •