Inceputul lunii octombrie a venit cu o veste trista pentru vasluienii iubitori de film. Fiindca aveau incasari mici si cheltuieli foarte mari, ultimele doua cinematografe din judetul Vaslui - "Independenta" din municipiul resedinta de judet si "Victoria" din Barlad - au fost inchise.

Decizia Regiei pentru Distributie si Exploatare a Filmului "Romania Film" Bucuresti a distrus toate incercarile facute pe plan local pentru mentinerea pe linia de plutire a celor doua cinematografe.

Gelu Bichinet, directorul Directiei pentru Cultura, Culte si Patrimoniu Cultural a judetului Vaslui, a primit documentatia privind inchiderea celor doua institutii, dar spune ca situatia nu se va incheia aici. "Nu este normal ca judetul sa ramana fara nici un cinematograf.

Nu cred ca intr-o astfel de situatie penibila se mai afla vreun judet din Romania", a spus Gelu Bichinet, care mizeaza pe sprijinul autoritatilor vasluiene.

Vremurile in care la ghiseu trona afisul "Nu mai sunt bilete" sunt acum doar o amintire pentru angajatii cinematografelor, care au ramas pe drumuri si care cer disperati ca celor doua institutii, odinioara profitabile, sa li se mai ofere o sansa. Salariatii au ramas cu gustul amar ca la Vaslui viata a batut, din pacate, filmul.