Documentarul "Blestemul ariciului" de Dumitru Budrala a obtinut Premiul pentru cel mai bun documentar - Mentiunea speciala a juriului la Festivalul International de Documanter Docupolis de la Barcelona.

Filmul romaneasc a participat in aceasta competitie alaturi de alte pelicule din Spania, SUA, Belgia, Israel, Franta, Suedia, Olanda, Bulgaria, India, Croatia, Canada, Finlanda sau Argentina, informeaza pagina de web a festivalului. "Blestemul ariciului" a mai castigat in acest an si Marele Premiu la Festivalul de la Sf. Gheorghe.

Documentarul lui Dumitru Budrala este povestea unei familii sarace de romi care incearca sa supravietuiasca intr-o iarna grea. Filmul este un cine-verite, care trece dincolo de stereotipuri si idei preconcepute despre etnia roma, devenind povestea unei familii sarace care incearca sa supravietuiasca si sa depaseasca fiecare zi.

Pana in momentul de fata, documentarul a mai fost invitat sa participe la aproximativ 20 de festivaluri, inclusiv la cel mai mare eveniment de acest fel dedicat documentarelor, de la Amsterdam. In noiembrie, filmul va fi proiectat la Berlin in cadrul festivalului international Balkan Blackboxdoc si la DokMa in Maribor, Slovenia.

"Blestemul ariciului" va putea fi vazut si in la Bucuresti la Institutul Cultural Roman.