Dupa o disputa de citeva zile, in care si-au pasat unul celuilalt coruptii din PSD, Geoana si Iliescu au convenit sa lupte in tandem impotriva celor care afecteaza imaginea partidului. Adrian Nastase a ramas deocamdata in afara tandemului justitiar.

Ion Iliescu, dupa ce a descarcat o ultima scrisoare in conducerea PSD, pare a-si fi lasat supararile deoparte. El a participat ieri la sedinta Biroului Permanent, „cuminte si constructiv" dupa descrierea unora dintre vicepresedintii partidului. „Voi veni de cite ori va fi nevoie", a promis zimbitor Iliescu, ca si cind nimic nu s-ar fi intimplat. Din spatele sau, Geoana il supraveghea atent.

Adrian Nastase nu era in peisaj. Plecase mai devreme. Odata cu stingerea disputei dintre Iliescu si Geoana, Nastase a ramas fara serviciul de analist al partidului, si mai ales s-a vazut privat de rolul de arbitru al disputei dintre cei doi. Un rol care facea din Nastase liderul salvator, cel care mentine echilibrul in partid.

Consiliul National al limpezirii

Asaltul final planuit de Geoana impotriva celor care fac ca PSD sa fie perceput drept „partidul coruptilor" este programat la sedinta Consiliului National prefigurata la inceputul lunii decembrie. Mircea Geoana a lansat un apel pentru formarea unei „coalitii a binelui in cadrul PSD pentru a impinge partidul in aceasta directie a reformarii".

„E nevoie de o masa critica de oameni care doresc un PSD reformat si mai curat care sa-l duca inapoi intr-o zona credibila a opiniei publice. Este o operatiune la care Ion Iliescu inteleg ca accepta sa ne ajute", a aratat Geoana. Iliescu, la rindul sau, si-a confirmat intentiile de a participa. „I-am acordat ajutorul si i-l voi acorda tot timpul", a promis Iliescu.

Acordul la care au ajuns cei doi s-a petrecut intr-o intilnire care a precedat sedinta Biroului Permanent, pentru ca in acest cadru Iliescu nu a abordat chestiunea celor care strica imaginea PSD.

In schimb, apropiatii sai, Corina Cretu, Ioan Mircea Pascu, Valer Dorneanu si Adrian Severin, au ridicat problema coruptilor motivind ca au ajuns sa fie intrebati si pe la Bruxelles cind vor face curatenie in PSD.

Se pregateste lista cu baietii rai

Potrivit unor lideri PSD, la Consiliul National al demascarii ar urma sa fie validata „lista nedoritilor". Geoana nu vrea deocamdata sa vinture nici o lista, pentru a nu produce agitatie. „Nu cred in lista cuiva sau a altcuiva. Dar cred ca daca Justitia va produce probe impotriva cuiva, acea persoana trebuie sa mearga acolo unde ii este locul si sa-si duca crucea.

Iar din punctul de vedere al partidului va trebui sa avem taria sa spunem in Consiliul National ca sint persoane din cauza carora imaginea partidului are de suferit", a spus Geoana. Si Iliescu se fereste sa arate cu degetul. „Nu vreau sa fac nominalizari. Nu poti lansa o astfel de chestiune fara sa ai argumente. Asta nu se rezolva de catre un singur om.

E o chestiune de atitudine generala a partidului", a motivat Iliescu. „Probabil", a raspuns el intrebarii daca la sedinta conducerii PSD unde a fost prezent se aflau si persoane din categoria celor care fac din PSD un „partid al coruptilor". •

Nastase se aprinde cind aude de Spaga

Adrian Nastase nu vrea sa-l acrediteze public pe renumitul personaj Miki Spaga. „Cine? Ce nume e asta?", a replicat iritat Nastase atunci cind un jurnalist a incercat sa-i ceara un comentariu despre amestecarea lui „Dan Ioan Popescu si Miki Spaga in anumite scandaluri". „La aceasta intrebare, pina nu o reformulati nu am sa raspund.

Mi se pare incalificabil", a continuat enervat Nastase de utilizarea publica a poreclei lui Serban Mihailescu.