Toate persoanele implicate in scandalul telefoanelor au comis cate o greseala sustin invitatii emisiunii Romania la Raport realizata de Andreea Pora la Radio Mix. Senatorul PNL Adrian Cioroianu este convins ca presedintele Traian Basescu nu a vrut sa faca public gestul premierului Calin Popescu Tariceanu de a-l suna pe procurorul general Ilie Botos.

In privinta primului ministru, senatorul sustine ca "acest telefon nu putea influenta in mod decisiv actul Justitiei". El scuza gestul premierului prin faptul ca este prieten cu Dinu Patriciu, ca acesta este membru PNL, dar si un bun contribuabil. Adrian Cioroianu este insa convins ca alianta PNL-PD nu se va rupe.

"In aceste zile cam toti actorii principali au comis cate o greseala. Faptul ca se vorbeste despre o criza majora se datoreaza faptului ca majoritatea a comis cate o mica greseala. Eu cred ca a fost o lectie pentru toti cei implicati si pentru clasa politica in ansamblu. Din punctul meu de vedere, consecintele nu pot sa fie decat pozitive", a subliniat Adrian Cioroianu.

Profesorul Catalin Avramescu apreciaza ca in acest scandal primul ministru se face vinovat de abuz in functie si de trafic de influenta, iar ceea ce nu este mentionat in lege "nu-i este permis unui oficial public". In acest sens, senatorul PD Maria Preda sustine ca primul ministru a recidivat.

"Eu cred ca s-a comis o dubla greseala. L-am vazut astazi pe premier pe unul din canalele media comitand a doua greseala si anume aceea ca daca legea nu interzice e permis. E o mare prostie in materie", afirma Maria Petre.

PSD traverseaza cea mai accentuata criza

Senatorul PNL, Adrian Cioroianu, prezent in emisiunea Romania la Raport, la Radio Mix, crede ca parlamentarii PSD nu-si doresc alegeri anticipate, asa cum a declarat Mircea Geoana. In opinia lui, PSD "traverseaza cea mai accentuata criza din istoria partidului".

Profesorul Catalin Avramescu sustine ca "PSD nu are nici cea mai mica intentie de a declansa o criza politica, ce ar putea sa duca la alegeri anticipate".