Doua dintre componentele de baza ale lotului national, Alexandra Eremia si Floarea Leonida, au avut o comportare modesta la concursul "Syska International", care a avut loc la sfarsitul saptamanii trecute la Ljubljana (Slovenia).

Prima a concurat la un singur aparat, barna, care ii adusese medalia de bronz la Jocurile Olimpice de la Atena, dar nota primita, doar 7,90, nu i-a permis sa obtina calificarea in finala. Leonida a ocupat locul al treilea la individual compus, dar in finalele pe aparate a clacat lamentabil, fiind notata cu 7,738 la paralele, 8,038 la sol si 8,775 la barna.

Criza de forma pe care o traverseaza cele doua sportive este ingrijoratoare in perspectiva apropiatelor Campionate Mondiale de la Melbourne, programate la sfarsitul acestei luni. "Concursul din Slovenia a fost unul destul de modest, dar ce s-a intamplat acolo inca nu stiu. Astept ca fetele sa se intoarca acasa pentru a afla amanunte.

Oricum, lotul pentru Campionatele Mondiale nu este inca batut in cuie. Mai avem o saptamana de pregatiri, pentru ca plecarea in Australia este programata lunea viitoare. In functie de cum se vor prezenta fetele, in ultima clipa se va lua o hotarare. In orice caz, nu vrem sa ne facem de ras", a declarat presedintele Federatiei Romane de Gimnastica.

In ceea ce o priveste pe Monica Rosu, Vieru crede ca dubla campioana olimpica de la Atena, care este supraponderala, are sanse mici de a prinde lotul pentru Melbourne.