Joi, 17 noiembrie, ora 11.00, la Libraria Carturesti, A.S. Principele Radu de Hohenzollern-Veringen va lansa volumul Europa din noi. Regalitatea si democratia-spectacol aparut la Editura Polirom. Alaturi de A.S. Principele Radu va fi prezenta si A.S.R. Principesa Margareta a Romaniei.

Scrise in perioada 1994-2005, articolele si conferintele pe care Principele Radu de Hohenzollern-Veringen le include in acest volum reflecta doua realitati: cea a propriului destin, care a translat din lumea artei in lumea publica (regalitate, politica, diplomatie), precum si realitatea lumii noastre, oscilind intre democratia-spectacol si actele

de eroism, intre libertatea galopanta si terorism, intre acte de coruptie (economica, psihologica, afectiva si morala) si gesturile vizionare.

Alteta Sa Radu, Principe de Hohenzollern-Veringen, s-a nascut la 7 iunie 1960, la Iasi. Este sotul A.S.R. Principesa Margareta a Romaniei si a fost creat principe de Hohenzollern-Veringen la 1 ianuarie 1999. A absolvit Liceul „Costache Negruzzi", din Iasi, in 1979 si Universitatea de Arta Teatrala si Cinematografica in 1984.

Este Reprezentant Special al Guvernului Romaniei, Consilier al Majestatii Sale Regele Mihai I. Asigura inaltul patronaj al Camerei de Comert Romano-Britanice si este membru fondator si membru in Consiliul Director al asociatiei „Casa NATO". Principele Radu este autorul cartilor: Dincolo de masca (1997), L’ime du masque (Les Presses de l’Avenir, Belgia, 1998), Ana a Romaniei.

Un razboi, un exil, o viata (2000), Michael of Romania. A Tribute (SUA, Suedia, 2001), Mihai al Romaniei (2001), Anne of Romania – A War, An Exile, A Life (2002), Kildine (traducerea romaneasca a cartii de povesti a reginei Maria a Romaniei) (2003), Sapte (2003), The Royal Family of Romania (2004).