Industria auto a avut un an 2005 destul de slab. Cu exceptia BMW si Lexus sau a unor marci hibrid, vanzarile de masini pe piata americana au inregistrat scaderi considerabile. In cazul Ford, rezultatele intregistrate in 2005 comparativ cu 2004 arata faptul ca, exceptand diviziile Mercury si Land Rover, vanzarile au scazut ingrijorator.

Cel mai important declin l-a inregistrat Jaguar, in scadere cu 31,7% fata de 2004, urmat de Lincoln, in scadere doar 10%.

Inca de la achizitionarea Jaguar in 1989, Ford si-a concentrat atentia pe cresterea vanzarilor, impunand in acelasi timp eficienta economica. Rezultatele au fost mixte.

Modelul Jaguar X de 30,000 USD, mai accesibil ca pret, introdus in 2001, a fost privit ca masina ce ar putea relansa marca si care s-ar putea dovedi masina adecvata pentru a fideliza clientii, care vor trece ulterior la modele mai scumpe.

Strategia parea ca functioneaza, iar in 2002, odata cu lansarea sa pe piata, vanzarile au crescut cu 37%. Acest fenomen nu a durat insa, intrucat modelul nu a fost bine primit pe piata europeana. De la 17.000 masini vandute in 2002, cererea a scazut la doar 9.000 de masini vandute.

Modelul Jaguar S, de 44,000USD, facand parte din aceeasi categorie de masini mai putin scumpe, se zbate la randul sau, cu rezultate modeste in ceea ce priveste vanzarile. Modelele XK coupe si seria XJ se metin destul de bine, inregistrand rezultate mai putin alarmante, desi vanzarile au scazut.

Ramane o singura indicatie in ceea priveste Jaguar-perceptia oamenilor despre Jaguar a ramas aceeasi: Jaguar este o companie producatoare de masini de lux.

Scaderea vanzarilor poate fi argumentata prin fartul ca Jaguar are mult prea mult din AND-ul Ford si, de exemplu, modelul X se aseamana destul de mult cu Ford Mondeo Sedan.

Noul model Jaguar XJ Super V8 ce va fi lansat in 2006, cu un pret incepand de la 90,000 USD este insa un exemplu de formula invingatoare. Noul sedan XJ de top se distinge printr-un design rafinat, interior decorat in piele Connelly, un motor de 4,2l, fiind destinat celor care cauta confort,prestigiu si putere.