Inca doua sanctiuni ale Consiliului National al Audiovizualului au fost contestate. De data aceasta, protestatarii sunt Societatea Romana de Radiodifuziune si Europa FM, amendate pentru ca nu au respectat o regula impusa anul acesta de CNA.

Decizia 519/2005 prevede alocarea de timpi de antena egali pentru trei categorii de persoane: politicieni ai puterii, politicieni ai opozitiei si reprezentanti ai autoritatii statului. Singura exceptie mentionata este cea privind dezastrele ori starea de urgenta sau asediu.

Decizia CNA se bazeaza pe monitorizarile efectuate in iunie-octombrie 2005, care au relevat ca atat Europa FM, cat si Radio Romania Actualitati (RRA) au acordat reprezentantilor autoritatilor centrale si reprezentantilor puterii politice spatii mai mari decat cele permise de lege.

„Bine-nteles ca noi consideram reprezentantii autoritatilor centrale ca fiind reprezentanti ai puterii, astfel ca nu se poate ca procentul opozitiei in emisiunile radio sa fie de 18-20%, cum s-a inregistrat in unele luni", a declarat Filip pentru EVZ.

Citeste articolul integral in Evenimentul Zilei