Consiliul Concurentei a anuntat declansarea unei investigatii din oficiu pentru a analiza compatibilitatea masurilor de sprijin acordate societatii comerciale Romned Company peste limita maxim admisa a intensitatii, prevazuta de Regulamentul privind ajutorul de stat regional.

Decizia declansarii investigatiei este urmarea actiunii de control desfasurate de catre inspectorii Consiliului Concurentei in cursul lunii august 2005 la un numar de 34 de agenti economici care isi desfasoara activitatea in cele 5 zone libere operationale.

Actiunea de verificare a avut drept rezultat identificarea unui agent economic, respectiv SC ROMNED COMPANY SRL, care a beneficiat de ajutor de stat peste limita maxim admisa a intensitatii de 65 %.

Societatea ROMNED COMPANY SRL isi desfasoara activitatea in Zona libera Constanta Sud si face parte din categoria intreprinderilor mici si mijlocii.

Consiliul Concurentei va monitoriza in continuare ajutoarele de stat acordate agentilor economici care isi desfasoara activitatea in zonele libere in vederea verificarii respectarii conditiilor in care acestea au fost acordate.