detasat in topul celor mai scumpe amplasamente din Romania si chiar din Europa de Est. Un metru patrat in Primaverii a ajuns sa se vanda cu 2.700 de euro, in timp ce la Budapesta pretul in cea mai scumpa zona este de 4.000 de euro.

Sa cumperi un teren in Bucuresti a devenit o adevarata provocare. In primul rand, trebuie sa ai un cont gras in banca, iar apoi trebuie sa ai noroc. Pentru ca foarte greu mai gasesti o suprafata disponibila. In principal, lupta pentru terenurile foarte scumpe se da intre companii de renume, care dezvolta pe aceste suprafete cladiri de birouri sau apartamente de lux.

De altfel, o scurta incursiune in zonele de top ale Capitalei scoate in evidenta numarul tot mai mare de imobile din otel si sticla, care rasar ca ciupercile dupa ploaie.

Putem spune ca cei care au reusit, acum cativa ani, sa puna mana pe un teren in Primaverii, Kiseleff sau soseaua Nordului se pot considera niste oameni realizati. In aceste zone, un metru patrat se vinde acum cu preturi cuprinse intre 1.200 si 2.700 de euro metrul patrat.

In general, terenurile foarte scumpe scoase la vanzare au suprafete relativ mici, acestea variind intre 400 si 4.000 de metri patrati, ceea ce le face extrem de pretioase. Pe locul al doilea in topul celor mai scumpe terenuri din Romania, se situeaza Clujul. In orasul de pe malul Somesului, un metru patrat in zona pietelor Mihai Viteazu si Unirii se vinde cu 1.000 de euro.

Citeste articolul integral in Capital