Pentru mine cand spun ca respect insemnele nationale, inseamna ca respect printre altele suveranitatea tarii. Nicidecum nu inseamna ca respect clasa politica, actuala sau trecuta, nu inseamna ca accept istoria rescrisa si mitificata.

Nu cred ca steagul Romaniei sau imnul national si celelalte insemne nationale sunt insemne formale ale Romaniei,reprezentata doar prin clasa ei politica. Vad in ele poate insemnele unui popor fata de care ma simt afiliata prin etnie si grai.

Este adevarat ca poate cetatenia romana vine cu multe dezavantaje, dar cum ar fi sa fim cetateni ai Naibiei sau a stiu eu carei tari africane? Oare doar pt faptul ca tb sa stam la coada la ghiseu pt a ne plati impozitele (cred de altfel ca intre timp se poate si prin transfer bancar) trebuie sa nu ne respectam pana la urma pe noi insine? Cred ca a respecta insemnele nationale inseamna a ma

respecta de fapt pe mine insami si pe concetatenii mei cat si o dovada a faptului ca imi accept originea. A nu respecta aceste insemne echivaleaza pt mine in oarecare masura cu a refuza sa iti porti numele de familie. Fiecare este liber pana la uma sa isi schimbe numele sau sa nu isi recunoasaca familia, sa renunte la cetatenie sau sa si-o schimbe.

Sunt de acord ca prin muzica poti sa iti exprimi punctele de vedere, si sa pui neuroni in miscare. Dar oare cuvintele imnului Romaniei chiar sunt mai degraba receptate pe ritmuri de manele sau BUG Mafia??? Ajung mai repede la destinatar, oricare ar fi acela?

Interesant exercitiu propui... Banuiesc ca acea clasa politica dintr-o tara de apatrizi ar avea-o si mai usor. Pt ca odata cu renuntarea la cetatenie renunti si la anumite dreputuri. Iar impozitele tot le platesti!!! Cu atat mai usor pt acea clasa politica, macar formal nu mai au de luat in conisderare anumite grupuri de interese

laurarenata

HRR :: Utilizator nou