Ministrul Educatiei si Cercetarii, Mihail Hardau, a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa ca nu va da curs propunerii de demitere a doamnei directoare a Scolii Centrale Bucuresti, Svetlana Bodnaras, si a solicitat Inspectoratului sa reanalizeze decizia initiala de a o demite pe directoare.

Domnia sa si-a motivat decizia pe baza vizitei pe care a intreprins-o personal la Scoala Centrala, dar si pe baza reportului Inspectoratului Scolar Bucuresti. Directoarea a actionat corect din punct de vedere pedagogic, anuntand imediat politistul de proximitate, i-a lasat pe cei doi tineri sub supravegherea dirigintei fetei, si a intreprins masuri de consiliere a elevei, anterior incidentului.

Ministrul i-a sanctionat pe diriginta elevei si pe paznicul scolii, fiind considerati principalii vinovati de incidentul in care o eleva de 17 ani a fost injunghiata de iubitul ei, in biroul directorului adjuncta. Profesoarei diriginte i-a fost suspendat dreptul de a participa la concursul pentru obtinerea gradelor, timp de un an, iar paznicul va primi salariul diminuat cu 10% timp de trei luni.

Inspectorului General Gheorghe Alexe i-au fost imputate indecizia si lentoarea cu care a actionat in acest caz, si faptul ca nu a dezvaluit prezenta sa in incinta scolii in momentul prodcerii acestui incident. Ca urmare, acestuia nu i se va mai da sansa sa concureze pentru functia de inspector general, pe care o ocupa momentan in urma unei numiri cu delegatie.

Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti propusese demiterea directoarei ca urmare a incidentului de la Scoala Centrala.