In perioada sarbatorilor toate spitalele de urgenta vor acorda servicii medicale iar cel putin o farmacie va asigura program non-stop in fiecare localitate mare.

In regim de urgenta vor lucra si echipele Regiei de Termoficare Bucuresti care sunt pregatite sa intervina in cazul unor avarii sau probleme legate furnizarea agentului termic. Sesizari se pot face la numarul de telefon gratuit 0800 87 23 38.

In perioada 23 decembrie 2005 - 3 ianuarie 2006, dispozitivele de ordine publica vor fi prezente la manifestarile cultural-artistice, sportive sau religioase de amploare si nde se vor organiza petrecerile de Revelion.

Vor fi intensificate controalele Politiei si Jandarmeriei in targuri si piete. Politistii vor verifica agentii economici care comercializeaza obiecte artizanale si vor supraveghea locurile unde se organizeaza focuri de artificii, pentru evitarea incidentelor.

Politia Rutiera va actiona pe principalele drumuri nationale, in punctele cu risc ridicat de accidente si la orele cu trafic intens, atat pentru prevenirea producerii unor evenimente rutiere, cat si pentru fluidizarea traficului.