Investitiile realizate in acest an in sectorul turistic vor totaliza circa 400 milioane de euro, cea mai mare pondere, aproape 79%, fiind reprezentata de domeniul hotelier, in conditiile in care majoritatea proiectelor sunt finantate din surse private sau bancare.

„Domeniul hotelier a fost capul de afis, acoperind peste 68% din volumul investitiilor, circa 15% in solutii alternative de cazare (pensiuni, vile bungalouri), circa 11% au reprezentat investitii in mijloace de transport (autocare, microbuze, nave) si numai sub 6% in agrement, cu precadere in amenajari de areale schiabile, inclusiv transport pe cablu", a

declarat, presedintele firmei de consultanta Peacock Hotels, Paul Marasoiu.

Valoarea investitiilor din acest an este usor inferioara estimarilor initiale, motivul fiind stragnarea unor proiecte anuntate anul trecut.

In aceea ce priveste prognoza pentru 2006, reprezentantul Peacock Hotels este de parere ca volumul investitiilor se va situa „aparent" sub nivelul atins in acest an. „Subliniez ca numai aparent pentru ca anul viitor vor fi initiate proiecte de mare anvergura, a caror dezvoltare se va derula pe parcursul a circa 2-3 ani.

Cred ca in intervalul 2006-2009 vom avea investitii cumulate in industria ospitalitatii de peste 1,1 miliarde euro, crescand considerabil ponderea investitiilor straine, dar si a programelor de finantare comunitare", a adaugat Marasoiu.

Articol integral in Gandul