Cautat de mai bine de o saptamana, omul de afaceri de origine siriana Zaher Iskandarani a fost arestat la Timisoara in noaptea de miercuri spre joi. In jurul orei 3, un echipaj al Detasamentului Pentru Interventie Rapida si mai multi politisti au descins intr-un apartament de pe strada Orsova.

Oamenii legii au batut la usa, iar cel care a deschis a fost chiar Iskandarani. Ras in cap si cu mustata, „Printul Banatului" a fost imobilizat de mascati si a repetat de mai multe ori ca nu este inarmat.

In acelasi apartament se mai afla Fadi Jamil, un acolit de-al lui Iskandarani, cercetat si el in acelasi dosar, si o tanara de 23 de ani.

„Pentru depistarea lui Zaher Iskandarani s-au desfasurat, in perioada 21-29 decembrie o serie de activitati la care au participat oameni de la SRI Timis, SIIPI Timis si IPJ Timis", a declarat un ofiter din cadrul Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate si Antidrog Timisoara.

Iskandarani, Fadi Jamil si tanara, a carei identitate nu a fost facuta publica, au fost dusi la sediul Crimei Organizate din Timisoara, iar ieri, in jurul orei 8, au fost escortati la Bucuresti de un echipaj al jandarmilor. „Stiam ca Zaher Iskandarani se afla in Timisoara.

Din tara nu putea sa iasa, pentru ca era dat in urmarire generala si, implicit, in consemn la frontiera. Din informatiile pe care le detinem, in timpul in care a fost cautat n-a stat doar in acel apartament", a mai declarat ofiterul Crimei Organizate timisorene.

Omul de afaceri de origine siriana a fost cautat de oamenii legii din 21 decembrie. Atunci, „Printul Banatului" a fost urmarit prin oras de politisti. Iskandarani si-a lovit BMW-ul pe care il conducea, dar a reusit sa scape.

Cititi articolul integral in Evenimentul zilei