A sosit si 2006, ultimul an dinaintea integrarii daca e sa dam crezare presedintelui Basescu care ne-a dat intalnire la revelionul urmator, la a treia dusca prezidentiala de sampanie, "pentru a sarbatori intrarea in UE" dupa ce anul trecut "romanii au fost eroii natiunii". Despre eroi, numai de bine - asa incat si dl Basescu i-a transferat in grija Celui de Sus: "Sa va dea Dumnezeu bine".

Caci pe pamant, n-are cine. Presedintele insusi a pierdut-o in febra sarbatorilor pe dna Renate Weber care, ca si dl Andrei Plesu, a demisionat din motive de sanatate. Se pare ca in microclimatul de la Cotroceni, oamenii sanatosi se imbolnavesc iar cei bolnavi, precum dl Stolojan, se dreg si asteapta reactivarea.

Dl Nastase i-a si urat dlui Tariceanu "sa reuseasca sa ramana 15 zile premier dupa Raportul CE cand Basescu va incerca din nou sa-l schimbe" situatie in care, anul trecut (potrivit dlui Geoana), premierul "a cersit mila si sprijinul PSD pentru a ramane in functie". Asta inseamna ca dl Boureanu care acuzase "negocieri secrete cu PSD" a fost suspendat degeaba din PNL: spusese adevarul.

Presedintele i-a avertizat de altfel pe ziaristi ca urmeaza inca un an imprevizibil: "n-aveti nici o sansa sa nu fiti surprinsi". De-ar fi surprize placute caci de manele ne-am saturat.

Televiziunile au dat in mania manelistilor si au abuzat intr-un asemenea hal de aceste aratari incat toate micile ecrane au fost pline de vilele lor, palatele lor, masinile lor, (or fi platit impozite pentru ele?), bijuteriile lor si tampeniile lor. Se vede ca prostul gust este extrem de rentabil. Ultimul revelion tv dinaintea integrarii a aratat o integrare solida in mahala.

Sa speram ca oficialii UE nu s-au uitat la revelionul tv de la noi caci ar fi activat imediat clauza de salvgardare. Doar TVR a evitat acest cerc vicios si a reusit un program decent - in ciuda mesajului pe care tanarul director Giurgiu l-a adresat angajatilor promitandu-le "prestigiul moral si profesional dinainte de ´90".

Valeu, Valeu, Valeleu! De s-ar intoarce ar gasi acolo "crocodilii" de azi sub forma de mormoloci - pe care justitia n-a reusit sa-i deranjeze. Asa incat in primul an anticoruptie al Aliantei au disparut din palate (Cotroceni si Victoria) cei care le dadeau credibilitate - Plesu, Weber, Musca - si au ramas cei care dau credibilitate confuziei.

Testul lui 2006 este sa vedem cat mai rezista dna Macovei si dl Bodu care e pus la grea incercare: dansul ii executa pe datornici iar guvernul ii iarta si presedintele ii premiaza. Asadar, si pe drumul cel bun al integrarii mergem tot pe trei carari: o data ne-am carat dupa ´90, a doua oara ne-am carat dupa ridicarea vizelor, a treia oara - dupa integrare.