Compania austriaca de asigurari, Wiener Staedtische, a anuntat marti, printr-un comunicat de presa, ca in anul 2005 profitul inainte de taxe a crescut cu 47 procente, peste asteptarile companiei, gratie volumului ridicat de prime inregistrat in Europa de Est, informeaza Reuters.

De asemenea compania a mai anuntat si ca isi va schimba numele in Vienna Insurance Group, pentru o mai buna identificare a marcii in randul clientilor care nu sunt vorbitori de limba germana.

Potrivit comunicatului de presa al grupului austriac, se estimeaza ca profitul inainte de taxe al companiei va creste de la 156 milioane euro, inregistrat in anul 2004, la aproximativ 230 milioane euro in anul 2005.

Cresterea se datoreaza in mare masura achizitiilor facute in Europa de Est, de unde Wiener Staedtische obtine circa o treime din veniturile din prime subscrise, informeaza Reuters. Cifra este o surpriza pentru asiguratorul austriac, Wiener Staedtische, care anterior estimase acest profit la 220 milioane euro.

Obiectivele companiei pentru perioada urmatoare tintesc obtinerea unui profit inainte de taxe de aproximativ 270-290 milioane euro, in anul 2006, si de circa 320-350 milioane de euro pentru anul 2007.

In anul 2005, valoarea politelor de asigurari neconsolidate ale companiei a crescut cu peste 20%, la 5,34 miliarde de euro, gratie unei cresteri de 37% inregistrata in Europa de Est. In prezent, Wiener Staedtische detine pozitia a doua in clasamentul celor mai mari asiguratori internationali din aceasta regiune.

Compania austriaca de asigurari a mai anuntat ca isi va schimba numele in Vienna Insurance Group, pentru a inlocui o marca necunoscuta celor care nu sunt vorbitori de limba germana.

In Romania, Wiener Staedtische controleaza direct companiile Unita, Agras si Omniasig, grup care include S.C. OMNIASIG S.A, companie specializata in domeniul asigurarilor generale, OMNIASIG Asigurari de Viata si OMNIASIG ADDENDA, companie specializata in domeniul asigurarilor private de sanatate.

Infiintata in anul 1824 la Viena, Wiener Städtische ocupa in prezent unul din primele doua locuri ale pietei asigurarilor din Austria, Republica Ceha, Slovacia si Romania. Alte piete esentiale in care activeaza concernul sunt: Polonia, Ungaria, Croatia, Serbia si Muntenegru, Bulgaria, Belarus, Ucraina, Germania, Liechtenstein, Italia si Slovenia.