Tribunalul Bucuresti a pronuntat vineri seara sentinta in dosarul "Jaful Secolului", relateaza Realitatea TV. Instanta i-a condamnat la 14 ani de inchisoare pe Petru Nica si complicii lui.

Petru Nica, Aurelian Paven si Constantin Velescu au fost gasiti vinovati de furt calificat cu consecinte deosebit de grave. In plus, cei trei vor fi nevoiti sa plateasca firmei CPI cele 8 miliarde de lei care inca nu au fost recuperate. Decizia instantei poate fi atacata cu apel in termen de 10 zile.

In iulie 2004, Petru Nica, pe atunci angajat al firmei de paza CPI Security, a sustras din autospeciala pe care o conducea, cu ajutorul lui Constantin Gabriel Velescu si Aurelian Paven, echivalentul a aproape 100 de milioane de euro.

Banii proveneau din colectarile de la sucursalele Bancii ABN Amro din orasele Galati, Constanta si Ploiesti si de la una din sucursalele Bancii Ion tiriac.

Dupa ce furtul a fost anuntat, politistii l-au cautat pe Nica timp de cateva zile si l-au gasit apoi ascunzindu-se intr-o vila din Snagov. Barbatul a recunoscut fapta, iar cea mai mare parte a banilor a fost recuperata.