Marti, la ora 11, s-a prabusit acoperisul magazinului Netto-Markt din Töging am Inn. In Bavaria ninge necontenit de luni noapte. O posibila cauza a prabusirii acoperisului este zapada acumulata deasupra lui.

Localitatea cu 1.000 de locuitori se afla la 20 de km de centrul geografic al Bavariei. Primarul Krebes, Consiliul si administratia locala rasufla usurate ca accidentul nu s-a soldat cu pierderi de vieti omenesti si au multumit echipelor de interventie politiei si pompierilor locali pentru promptitudine.

Accidentul s-a petrecut cu putin timp dupa deschiderea magazinului, deci spaima au tras-o in mare parte doar angajatii. Cativa dintre acestia sunt inca sub soc si au fost supusi unui consult medical intr-o sala de sport din apropierea magazinului, urmand ca apoi sa fie, la nevoie, spitalizati.

Acesta este, in interval de o luna, a treia prabusire a unui acoperis al unei cladiri publice. In accidentul de la Bad Reichenhall din 2 ianuarie au murit 25 de persoane, intre care multi tineri si copii. La Katowice in Polonia, saptamana trecuta s-a prabusit o hala expozitionala, accident in urma caruia s-au inregistrat 65 de victime omenesti.

Intre cauzele prabusirii acestor acoperisuri s-a speculat ca una ar fi dizolvarea adezivelor din constructii prin infiltrarea unor cantitati mare de apa sau zapada nefiresc de abundenta de anul acesta. Cladirea patinoarului din Bad Reichenhall era in prag de demolare sau, alternativ, renovare completa, cea a magazinului din Töging este insa veche doar de cinci ani.