In primul trimestru al acestui an, rafinaria Arpechim va pune in functiune o noua instalatie de hidrotratare a distilatului de vid, ceea ce ii va permite producerea de carburanti cu un continut redus de sulf, in conformitate cu normele Uniunii Europene in domeniu.

Instalatia de hidrotratare a distilatului de vid face parte din fluxul tehnologic de obtinere a combustibililor si carburantilor.

Cu o capacitate de 1.200.000 de tone / an, noua instalatie reduce continutul de sulf la maxim 500 ppm (parti pe milion), facilitand astfel producerea de carburanti (benzina, motorina, pacura) cu un continut redus de sulf.

.„In Petrom, modernizarea rafinariilor noastre se face intr-un ritm rapid si estimam sa investim circa 1 miliard de euro in acest scop, de acum pana in 2010.

Noua unitate de Hidrotratare a Distilatului de Vid din Arpechim este un rezultat vizibil al programului de investitii", a declarat Jeffrey Rinker, membru al Comitetului Executiv al Petrom, responsabil pentru activitatea de rafinare si produse petrochimice.

Noua instalatie va contribui, de asemenea, la cresterea productiei, datorita faptului ca randamentul in obtinerea benzinei va fi semnificativ imbunatatit.

In plus, se vor reduce noxele in gazele de regenerare, conform Directivelor Uniunii Europene, in ceea ce priveste prevenirea si controlul poluarii. Astfel, gazele de esapament vor avea un continut redus de compusi cu sulf.

Instalatia a fost proiectata si construita de consortiul SK&EC - LG International Korea.