Comisia de privatizare a selectat companiile CEZ (Cehia), Enel (Italia), Gaz de France, Iberdrola (Spania) si RWE Energy(Germania) pentru etapa finala, a ofertelor angajante imbunatatite, in procesul de privatizare a societatii Electrica Muntenia Sud. Tranzactia ar putea depasi suma de 750 milioane de euro.

Comisia de negociere a evaluat, in perioada 31 ianuarie - 2 martie, ofertele inaintate de opt companii - AES (SUA), CEZ (Cehia), Enel (Italia), EVN (Austria), Gaz de France, Iberdrola (Spania), RWE Energy (Germania) si Union Fenosa International (Spania) - si a decis continuarea procesului de privatizare cu cinci investitori.

"Avand in vedere nivelul ridicat de competitivitate si calitatea ofertelor prezentate (...), se asteapta ca pentru pachetul de 67,5% valoarea tranzactiei sa depaseasca 750 milioane de euro", se mentioneaza intr-un comunicat de presa.

Statul roman cedeaza 67,5% din actiunile societatii, printr-o metoda asemanatoare celei aplicate si la privatizarile anterioare. Cumparatorul va achizitiona direct 50% din actiuni si va aloca fonduri pentru o majorare de capital prin care participatia sa va ajunge la 67,5%.

Electrica Muntenia Sud are un capital social de 191,3 milioane de lei noi si peste un milion de clienti. Societatea a inregistrat, in 2004, o cifra de afaceri de 1,11 miliarde de lei noi, conform situatiilor financiare auditate intocmite dupa standardele romanesti de contabilitate.