Investitorii interesati de privatizarea Casei de Economii si Consemnatiuni (CEC) vor putea depune oferte de cumparare pentru 85% din actiunile bancii, au declarat surse din comisia de privatizare. Strategia de vinzare va fi modificata pina la 15 martie, iar ofertele de preluare a CEC vor putea fi depuse pina la 25 aprilie.

Strategia actuala prevede vanzarea unei participatii de pana la 75% din capitalul CEC, dar nu mai putin de 50% plus o actiune, relateaza Antena 3.

Noua strategie va permite ca un pachet de cel mult 5% din titlurile CEC sa fie vandut salariatilor bancii, iar o participatie de pana la 10% va fi listata la Bursa de Valori Bucuresti, au precizat surse oficiale.

In plus, strategia de privatizare a CEC va fi modificata pana la 15 martie, printr-o hotarare de Guvern, iar proiectul contractului de privatizare va fi transmis competitorilor, impreuna cu celelalte documente, cel mai tarziu in 10 aprilie.

Vineri, comisia de privatizare a respins varianta amanarii cu doi ani a transferului de proprietate si a decis sa treaca la urmatoarea etapa, respectiv redactarea contractului cadru si transmiterea catre participantii la licitatie.

De asemenea, comisia a decis ca pretul sa reprezinte 75% din grila de punctaj pentru evaluarea ofertelor.

Pe lista participantilor la privatizarea CEC figureaza sase banci: National Bank of Greece, Monte dei Paschi di Siena, Dexia Bank, EFG Eurobank, OTP Bank si Raiffeisen.