Procurorii anticoruptie au dispus trimiterea in judecata a avocatului Petru Blanita, decan al Baroului Vaslui, pentru savarsirea infractiunii de trafic de influenta, informeaza DNA. Acesta ar fi cerut mita 10 mii de euro, sugerind ca poate contribui la punerea in libertate a unor inculpati arestati.

Conform DNA, procurorii anticoruptie au constatat ca inculpatul Petru Blanita a pretins suma de 10.000 euro de la doi denuntatori, din care a primit 5.000 euro , lasandu-i sa creada ca are influenta asupra unor magistrati din cadrul Tribunalului Vaslui si parchetului corespunzator acestei instante.

Mai precis, Blanita a lasat sa se inteleaga ca poate sa-i determine pe magistrati sa dispuna punerea in libertate a unor inculpati arestati, rude ale denuntatorilor, care erau cercetati pentru trafic de persoane intr-un dosar aflat pe rolul Parchetului de pe langa Tribunalul Vaslui.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Vaslui, iar cercetarile continua in legatura cu alte denunturi formulate pentru fapte similare savarsite de avocatul Petru Blanita.

Avocatul decanului Baroului Vaslui spune insa ca totul a fost o inscenare. Conform acestuia, Blanita pretinde ca s-a inteles cu doi cetateni sa-i plateasca un onorariu de 10.000 de euro, impartit in doua transe, cea de a doua jumatate fiind o prima de succes daca reusea punerea in libertate a unor persoane arestate.

Clientii ar fi platit 2.000 de euro, asa cum dovedeste contractul incheiat si chitanta care le-a fost eliberata. Acestia au cerut ca urmatoarea rata sa fie de 3.000 de euro, suma cu care a fost realizat flagrantul.