Cu averea sa de 50 de miliarde de dolari, boss-ul Microsoft, Bill Gates, se situeaza in fruntea clasamentului organizat, ca in fiecare an, de prestigioasa revista economica Forbes. El nu a fost detronat din varful ierarhiei in ultimii 12 ani.

Pe parcursul anului 2005, clasamentul Forbes a mai adaugat 102 noi membri, ajungand la 793 de magnati care, impreuna, detin fabuloasa suma de 2600 de miliarde de dolari.

Dupa Bill Gates, vine un conational: Warren Buffett, detinatorul fondului de investitii Berkshire Hathaway, se mentine pe a doua pozitie cu o avere estimata la 42 de milioane de dolari.

Pe locul trei vine magnatul mexican al telecomunicatiilor, Carlos Slim, care urca de pe locul patru, detronandu-l pe Lakshmi Mittal, cunoscut publicului romanesc ca investitor in Mittal Steel Galati. Acesta ajunge pe locul cinci, dupa fondatorul lantului suedez Ikea, Ingvar Kamprad.

Faimoasa companie L'Oréal o promoveaza pe frantuzoaica Liliane Betencourt ca cea mai bogata femeie din lume, pe locul 15 in clasament.

371 dintre cei 793 de miliardari sunt americani, iar 196 provin din Europa. Dintre acestia, cei mai multi traiesc in Germania: 55. Rusia are si ea 33 de miliardari, la mare distanta venind Franta. In Asia, 115 miliardare provin din Japonia, 23 din India si 8 din China.

Si America Latina se poate lauda cu 33 de bogati: 16 in Brazilia si 10 in Mexic.

Cea mai tanara persoana din clasament este Hind Hariri, fiica fostului prim ministru libanez Rafik Hariri, in varsta de 22 de ani.