Banca Transilvania a lansat miercuri un nou produs de creditare destinat intreprinderilor mici si mijlocii (IMM-uri), care pot garanta imprumutul cu cecuri si bilete la ordin, depuse la banca, informeaza un comunicat de presa al institutiei bancare.

Prin noul produs intitulat "Scontare 100%" orice IMM are posibilitatea de a incasa, in proportie de 100%, inainte de scadenta, biletele la ordin sau cecurile.

Creditul Scontare 100% este destinat tuturor intreprinderilor mici si mijlocii care functioneaza de cel putin un an, au o evolutie pozitiva a cifrei de afaceri, conform ultimului bilant contabil semestrial sau anual si inregistreaza profit din exploatare.

Valoarea maxima a creditului este data de media lunara a cifrei de afaceri, dar in limita a 35.000 lei noi si se acorda pentru cel mult 12 luni.

Firmele care apeleaza la acest produs de creditare nu trebuie sa aiba interdictie de a emite cecuri bancare sau sa apara inscrisa la Centrala Incidentelor de Plati de mai mult de 3 ori, in ultimele 6 luni.

"Datorita acestui minim de conditii, produsul Scontare 100% este unul foarte accesibil, dar si deosebit de atractiv, firmele putandu-si acoperi varfurile de plati sau orice alte cheltuieli pentru activitatile curente, fara alte garantii", se arata in comunicatul de presa

Recentul produs lansat de Banca Transilvania este cel de-al cincilea destinat exclusiv IMM-urilor. Banca are o retea teritoriala de 225 de sucursale si agentii in toata tara, dintre care 10 au fost deschise in primele luni ale acestui an, iar echipa bancii s-a marit in ultimul an cu peste 1.100 de angajati.

Potrivit informatiilor bancii, cota de piata a institutiei bancare este de 3,9%, in functie de active.