Omul de afaceri Omar Hayssam a venit, joi, pentru a treia zi consecutiv, la Parchetul instantei supreme, pentru a fi audiat in legatura cu mai multe afaceri in care ar fi implicat. Intr-o scrisoare catre presa, Hayssam sustine ca Dinu Patriciu i-a propus in anul 2001 sa faca afaceri impreuna.

In replica, grupul Rompetrol arata ca legaturile dintre Hayssam si Patriciu au fost ocazionale si desfasurate numai la insistenta sirianului.

Omul de afaceri Omar Hayssam fost trimis in judecata in doua dosare economice, legate de privatizarea frauduloasa a societatii Foresta Nehoiu si respectiv inselarea mai multor firme printre care si Volvo Truk Corporation.

Numele lui Hayssam a fost vehiculat in presa si in legatura cu dosarul Rompetrol, existind relatari conform carora, in toamna anului trecut, el ar fi intermediat pentru grupul Rompetrol mai multe intalniri cu oficiali sudanezi, pentru achizitionarea unui camp petrolifer in aceasta tara.

Joi, Hayssam a trimis o scrisoare olografa catre presa, in care sustine ca in anul 2001 Dinu Patriciu, insotit de un director Rompetrol si un om de afaceri arab, a venit in biorul sau si i-au cerut sprijinul pentru a incheia un contract in Sudan.

Potrivit lui Omar Hayssam, Dinu Patriciu a incercat sa schimbe conditiile pe care le stabilisera anterior verbal, motiv pentru care afacerea a picat.

In aceasi scrisoare, conform Realitatea TV, Omar Hayssam afirma ca in urma intalnirii a plecat alaturi de Patriciu in Sudan acolo unde i-a perfectat mai multe intilniri cu oameni de faceri, ministri, presa si chiar cu presedintele sudanez.

Odata totul pus la punct, conform lui Hayssam, afacerea a cazut dupa ce Patriciu i-a cerut sa plateasca doua procente din valoarea contractului.

Dinu Patriciu a aratat pina acum, in mai multe rinduri, ca legaturile sale de afaceri cu sirianul Omar Hayssam, inclusiv legate de vizita in Sudan, au fost ocazionale si desfasurate doar la insistentele sirianului.

"In ultima zi a vizitei in Sudan, reprezentantii Rompetrol au avut o discutie extrem de neplacuta cu reprezentantul firmei Lufar si cu Omar Hayssam, aratandu-le ca nu intentioneaza nici un fel de colaborare cu ei, nici in Sudan si nici in alta parte a lumii arabe", se arata intr-un comunicat al grupului Rompetrol

Firma Lufar Ltd este o companie din Emiratele Arabe Unite care a incercat sa intermedieze patrunderea Rompetrol pe piata sudaneza.