Dosarul privind cererea de arestare preventiva a lui Dinu Patriciu a fost trimis spre rejudecare la Tribunalul Bucuresti. Magistratii Curtii de Apel au constatat, vineri, ca aceasta instanta s-a pronuntat numai pe exceptie, nu si pe fondul cauzei.

Aceasta decizie este definitiva, nu mai poate fi contestata si inseamna ca cererea de arestare preventiva a omului de afaceri va fi rejudecata.

Instanta a constatat nulitatea propunerii de arestare preventiva fara a se pronunta concret daca admite sau respinge cererea formulata de Parchetul instantei supreme privind arestarea preventiva a lui Dinu Patriciu.

Astfel, procurorul a solicitat instantei sa caseze incheierea Tribunalului Bucuresti si sa trimita spre rejudecare cauza la aceasta instanta, pentru ca magistratii sa se pronunte cu privire la fondul cauzei, reprezentat de arestarea omului de afaceri.

Patriciu s-a prezentat in aceasta dimineata in jurul orei 11 la Curtea de Apel. Instanta, care a reluat dezbaterea exact la o saptamana dupa ce o amanase din motive procedurale, a trebuit sa se pronunte daca recursul in cauza Rompetrol ii vizeaza pe Dinu Patriciu, Phil Stevenson si Colin Hart sau numai pentru primul dintre acestia.

Vinerea trecuta, judecatorul Curtii de Apel constatat o lipsa de procedura in legatura cu cei doi cetateni americani, asta pentru ca recursul Parchetului se referea la solicitarea de cercetare in arest a tuturor celor trei sefi de la Rompetrol.

Parchetul, care il acuza pe Patriciu de mai multe infractiuni economice, a dispus, la 21 februarie, sechestrul asigurator pe actiunile Rompetrol Rafinare, detinute de Grupul Rompetrol, masura menita, in motivatia anchetatorilor, sa impiedice instrainarea actiunilor detinute de catre cei cercetati.

Dupa instituirea sechestrului, Dinu Patriciu le-a adus grave acuzatii procurorilor si presedintelui Traian Basescu in legatura cu instrumentarea acestui dosar, precizand ca actiunile Parchetului pun in pericol compania Rompetrol, implicit locurile de munca a peste 8.000 de angajati.

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a suspendat, vineri, tranzactiile cu titlurile Rompetrol Rafinare. De la inceputul acestui an, cotatia titlurilor Rompetrol Rafinare a scazut cu aproape 25 la suta, pina la valoarea de 0,88 lei pe actiune.