Incepand cu 1 aprilie 2006, Konica Minolta Holdings, Inc. isi va schimba atat conducerea centrala cat si conducerea celei mai importante divizii, cea de echipamente de birou, potrivit unui comunicat de presa al companiei.

Aceasta decizie vine ca urmare a noii strategii de dezvoltare propusa de Bordul Director, in urma renuntarii la divizia de Photo Imaging a Konica Minolta Holdings, Inc. anuntata pe 19 ianuarie 2006.

De la 1 aprilie 2006, Yoshikatsu Ota, actualmente Vice-President al Konica Minolta si fost President al Minolta Co. inainte de fuziunea celor doua branduri, va deveni President & CEO al Konica Minolta Holdings Inc., inlocuindu-l din functie pe actualul Presedinte, Fumio Iwai, care va fi numit Chairman of the Board of Directors.

Tot de la acea data, Akio Kitani, actualmente Managing Director al Konica Minolta Business Technologies Inc. va deveni President & Representative Director al acestei divizii. De asemenea, Akio Kitani va fi avansat si pe pozitia de Senior Executive Officer al Konica Minolta Holdings, Inc.

Prin aceste schimbari, compania intetioneaza sa impulsioneze dezvolatrea diviziei de echipamente de birou, care si-a dovedit profitabilitatea in ultimii ani si ale carei rezultate la nivel mondial, au propulsat Konica Minolta in topul celor mai importanti furnizori de echipamente digitale color si monocrom destinate mediilor office si professional.

In Romania, Konica Minolta Business Solutions Romania SRL a fost infiintata la 1 octombrie 2003, pe structurile companiei Minolta Romania, ca urmare a fuziunii dintre Minolta Co. si Konica Corporation initiata in ianuarie 2003 si finalizata in octombrie 2003.

Rezultatele anului 2004, plaseaza Konica Minolta in topul furnizorilor de echipamente de birou din Romania, unde detine pe majoritatea segmentelor de piata unul din primele 3 locuri.