In cazul decesului fostului presedinte sirb, Slobodan Milosevici, nu exista indicii ca acesta ar fi murit otravit, reiese din rezultatele preliminare ale testelor toxicologice anuntate vineri. Milosevici urmeaza sa fie inmormintat maine in orasul natal Pojarevat, din Serbia.

"Nu exista dovezi de otravire a lui Slobodan Milosevici", a declarat judecatorul Fausto Pocar, presedintele Tribunalului Penal International pentru fosta Iugoslavie. Acesta a mai spus ca, pe baza rezultatelor toxicologice, a reiesit ca nu au fost descoperite urme de rifampicina in organismul lui Milosevici.

Rifampicina este un antibiotic luat de fostul lider de la Belgrad si care a avut efecte negative fata de tratamentul contra hipertensiunii de care suferea Milosevici.

Sicriul lui Milosevici este expus, de joi dupa-amiaza, la Muzeul Revolutiei din Belgrad.

Sambata, in fata Parlamentului Serbiei-Muntenegru de la Belgrad va fi organizata o ceremonie de adio si, apoi, trupul va fi transportat la Pojarevat. Sicriul va fi expus in cladirea primariei orasului si apoi va fi transportat la proprietatea familiei.

Slobodan Milosevici a fost gasit mort, in 11 martie, in inchisoarea Tribunalului Penal International de la Haga, unde era judecat pentru crime de razboi si genocid.