Unul dintre cei doi primari PSD in Bucuresti, Nicolae Ontanu, si-a anuntat vineri demisia din partid, dorind astfel sa ramina doar un administrator in domeniul public.

Tot azi, presedintele Tineretului Social Democrat sector 3, Claudiu Totir si-a dat demisia, incepand cu 1 martie, din PSD, invocand faptul ca nu se simte reprezentat de noii lideri ai PSD Bucuresti.

In acelasi timp, tot mai multe voci din filiala PSD din Capitala, citate de presa, considera ca este nevoie ca si Dan Ioan Popescu sa renunte la calitatea sa de membru social-democrat.

Primarul sectorului 2 din Bucuresti, Neculai Ontanu, a demisionat vineri din Partidul Social Democrat, afirmind ca a preferat sa se ocupe de problemele specifice mandatului de primar decit sa participe la "paruiala generala" din PSD.

Ontanu, care a detinut functia de vicepresedinte al PSD Bucuresti, s-a declarat nemultumit de actuala stare de lucruri din partid si de aceea a preferat sa renunte la activitatea politica.

Pe de alta parte, tot mai multe voci din filiala Bucuresti a PSD cer ca si Dan Ioan Popescu sa accepte solutia lui Adrian Nastase si sa-si dea astfel demisia din partid.

Presedintele Comisiei de Intergritate Morala si Arbitraj a organizatiei, Doru Giugula, a declarat pentru Realitatea TV ca demisia lui Popescu ar fi un gest de maturitate politica.

"I-am dat un termen rezonabil lui Dan Ioan Popescu sa-si clarifice situatia si sa-si dea demisia din functia de presedinte al organizatiei PSD Bucuresti pentru a nu fi obligati sa-l punem intr-o situatie penibila, asa cum s-a intamplat in cazul Adrian Nastase", a declarat Giugula.

Lui Dan Ioan Popescu i s-a solicitat ca, intr-un termen cat mai scurt de timp, sa puna la dispozitia noii conduceri toate documentele de partid pe care le detine.

Giugula mai spune ca, in ultima perioada, majoritatea membrilor din organizatiile de sectoare si-au exprimat nemultumirea in mod public vizavi de modul in care D. I. Popescu a promovat oameni atat pe listele de consilieri locali si municipali, cat si in functiile din organizatie, anumite sectoare fiind abandonate si marginalizate, pentru ca nu au raspuns la comenzile sale.