Documente:
Corina Dragotescu: PSD se va rupe
(21.03.2006) MP3

Figuri importante din PSD s-au reunit, marti seara, intr-un hotel din centrul Capitalei, la chemarea lui Viorel Hrebeciuc, liderul social democrat din Camera Deputatilor. Subiectul l-a constituit valul de demisii care ameninta partidul.

Foto: MixMedia.ro

La iesirea de la intrunire Viorel Hrebenciuc a declarat ca s-a discutat despre necesitatea unitatii partidului. De asemenea, Hrebenciuc a precizat ca nu este vorba de o criza in PSD. El a respins toate zvonurile privind iminentele demisii din partid, confirmand-o doar pe cea a lui Eugen Bejinariu.

Deputatul PSD, Eugen Bejinariu si-a anuntat, marti, intentia de a demisiona, in curand, din PSD, ca protest fata de situatia actuala din randul social-democratilor.

Eugen Bejinariu, ales in Parlament pe listele PSD+PUR, a precizat la Antena 3, ca doreste sa ramana fidel electoratului sau.

"Sunt un om de echipa, dar avand in vedere comportamentul deviant al conducerii partidului nu ma mai regasesc in aceasta echipa", sustine deputatul.

Intrebat daca va fi urmat si de alti parlamentari social-democrati, Eugen Bejinariu a precizat ca exista numerosi nemultumiti de situatia din partid.

Deputatul PSD a precizat ca decizia sa nu are legatura cu recenta demisia lui Adrian Nastase din functiile detinute in partid si la Camera Deputatilor.

In replica, presedintele partidului, Mircea Geoana a declarat ca "cine considera ca are alte loialitati sau viitorul politic poate fi in alta tabara decat cea social-democrata, este o tara libera si fiecare poate sa decida propriu sau destin."

Geoana a explicat ca Eugen Bejinariu este un apropiat al lui Adrian Nastase si "are rol de executant, executa niste ordine,(...) acum se dovedeste cine tine la partid si cine tine la persoane".

Hrebenciuc a incercat aseara sa stopeze valul de demisii ce ameninta PSD-ul

Potrivit unor surse din PSD, mai multi deputati iau in calcul demisia din partid, acuzand, in principal, atitudinea lui Mircea Geoana. In plus, mai multi social-democrati din teritoriu sunt foarte nemultumiti de atitudinea actualei conduceri de la centru.

Corina Dragotescu, director editorial la "Adevarul", spune ca plecarea lui Bejinariu era normala, avand in vedere ca e un apropiat al lui Nastase si mentioneaza intre cei care vor urma sa plece din PSD si pe deputatul Ovidiu Branzan.

Doamna Dragotescu este de parere ca Partidul Social Democrat se va scinda, chiar Ion Iliescu recunoscand in presa, printre randuri, acest lucru.

Fostul presedinte a confirmat ca Miron Mitrea si Viorel Hrebenciuc urmeaza sa renunte la functiile detinute in partid.