"Sprijinul nasului Tariceanu a contat in cariera mea politica si nu ascund asta, la fel cum imi place sa cred ca sprijinul meu a contat pentru cariera sa politica", a declarat Bogdan Olteanu, noul presedinte al Camerei Deputatilor in emisiunea "100%" realizata de Robert Turcescu pe Realitatea TV.

Bogdan Olteanu recunoaste ca a primit un ajutor in numirea sa in fruntea Camerei de la premierul Tariceanu care ii este si nas si a exclus orice disputa intre el si Mona Musca. Mai mult, Mona Musca l-a sustinut la presedintia Camerei.

Adoptarea Codul electoral cu votul uninominal pana la sfarsitul anului 2006, usurarea accesului in Camera Deputatilor pentru cei care nu sunt deputati si deplasarile mai dese ale depuatilor in teritoriu sunt proiectele de viitor ale lui Bogdan Olteanu ca sef al Camerei.

Referitor la acuzele aduse de Elena Udrea ca Dinu Patriciu si-a "atras" prietenia membrilor liberali care faceau parte din "Fundatia pentru Libera Initiativa" prin sponsorizari serioase, Bogdan Olteanu (membru al institutului amintit) neaga ca ar fi primit bani de la Patriciu.

Olteanu spune ca alaturi de Dinu Patriciu si alti membri liberali s-au reunit in "Fundatia pentru Libera Initiativa" ca o contrapondere la grupul de penelisti adunati in jurul lui Valeriu Stoica si care duceau o politica de apropiere fata de PSD.

De prin 2003 punctele sale de vedere au inceput sa difere fata de cele ale lui Patriciu si si-a incheiat orice activitate in cadrul Institutului. Nici unul din membrii fondatori nu au fost platiti din banii lui Patriciu dar au fost si membri PNL, angajati ai Fundatiei, care au fost platiti de Institut, a acceptat Bogdan Olteanu.

Raspunzand intrebarii de sinceritate a emisiunii, Bogdan Olteanu s-a declarat pentru adoptarea Legii Lustratiei chiar daca este nepotul uneia dintre cele mai cunoscute nomenclaturiste, Ghizela Vass.