Consiliul Concurentei a sanctionat Siveco Netherlands B.V. pentru omisiunea notificarii concentrarii economice realizate prin dobandirea controlului asupra S.C. Siveco Romania S.A. se arata intr-un comunicat al institutiei.

Sanctiunea aplicata in acest caz are un caracter procedural, omisiunea unei notificari nefiind o practica anticoncurentiala au precizat reprezentantii Consiliului Concurentei.

Conform prevederilor Legii concurentei sunt supuse controlului si trebuie notificate Consiliului Concurentei pentru analiza compatibilitatii lor cu un mediu concurential normal, operatiunile de concentrare economica care depasesc pragurile valorice prevazute de Legea 21/1996.

Acestea sunt indeplinite daca cifra de afaceri cumulata a agentilor economici implicati intr-o operatiune de concentrare economica depaseste echivalentul in lei a 10.000.000 euro si exista cel putin doi agenti economici implicati in operatiune care sa realizeze pe teritoriul Romaniei, fiecare in parte, o cifra de afaceri mai mare decat echivalentul in lei a 4.000.000 euro.

Totodata, Consiliul Concurentei a autorizat operatiunea de concentrare economica realizata de catre societatile comerciale PEF V Information Technology S.A.R.L., Intel Capital Corporation si Sivco Netherlands B.V. prin dobandirea controlului in comun asupra S.C. Siveco Romania S.A.

Compania Siveco a fost infiintata in 1992 iar din anul 2003 actionar majoritar a devenit Siveco Netherlands BV. In 2005, potrivit datelor societatii, Siveco Romania a avut o cifra de afaceri de 37,6 milioane de dolari, din care 66% provine de la clienti interni, iar diferenta de la companii externe.