Grupurile parlamentare PSD s-au reunit joi, sa discute despre viitorul partidului, amenintat de sciziune. Au participat actualul presedinte al partidului, Mircea Geoana dar si fosti lideri intre care Adrian Nastase si Ion Iliescu.

Unul dintre subiectele de discutie a fost organizarea unui Congres extraordinar al PSD, idee sustinuta de mai multi membrii de partid, dar nu a existat in urma intalnirii nici o concluzie in acest sens.

Dupa intalnire presedintele Mircea Geoana a declarat ca i-a indemnat pe colegii sai la unitate si a spus ca un Consiliu national al PSD ar putea fi organizat dupa raportul de tara din mai : "Este clar ca in acest moment avem nevoie de strangerea randurilor. Ca moment important al nostru, pe dezbateri si inclusiv pe nuante ideologice.

Va fi un consiliu national, cel mai probabil dupa raportul Comisiei Europene din luna mai, iar de acolo vom proceda mai departe cu deciziile care trebuie luate".

Fostul presedinte, Ion Iliescu a declarat la finalul intalnirii desfasurate cu usile inchise, ca toti membrii partidului sustin ideea organizarii unui congres extraordinar dar acesta trebuie sa aiba loc numai cand va exista un program clar pe care sa-l urmeze partidul.

Referitor la alte posibile plecari din PSD, dupa cele, de joi, ale lui Eugen Bejinariu si Zamfir Dumitrescu, presedintele social-democratilor Mircea Geoana a spus ca totul a fost " o furtuna intr-un pahar cu apa" si ca nu mai sunt alti social-democrati care vor sa plece din partid.

"La ora actuala se pare ca nu, se pare ca a fost o furtuna intr-un pahar cu apa, unii au incercat si nu au reusit, altii s-au gandit, altii nu s-au gandit si li s-a spus sa se gandeasca. Cert este ca din numerele imense de 50, 60, 20 s-a ajuns usor-usor la unu sau doi", a spus Geoana.

Mircea Geoana a anuntat ca saptamana viitoare PSD va organiza intalniri zonale in Transilvania, Moldova si sudul tarii unde se vor discuta nemultumirile din teritoriu.

"Relansam motoarele partidului si ne apucam de o munca serioasa. Pentru prea mult timp ne-am uitat la ce se intampla in interiorul partidului, am uitat ca adversarul nostru este in afara, este in Coalitia si in Alianta actuala". a afirmat presedintele PSD.

Inainte de intalnirea grupurilor parlamentare PSD, Adrian Nastase s-a intalnit din nou, joi, la biroul sau din Camera Deputatilor, cu deputati si senatori social-democrati, sustinatori ai sai, pentru a pune la punct o noua platforma politica. Impreuna cu circa 10-12 deputati, Adrian Nastase incearca elaborarea unui program de modernizare a PSD.

Referitor la zvonurile privind eventuala sa plecare din PSD, Adrian Nastase a spus din nou joi ca, deocamdata, nu s-a hotarat daca pleaca sau ramane in partid si ca incearca sa gaseasca cea mai buna solutie.