Gica Hagi, Gabi Balint, Iosif Rotariu si Anton Dobos. Patru nume care au adus cindva glorie Stelei, iar duminica se pregatesc sa-i ia inapoi o mica parte din ea. O victorie mai necesara ca oricind pentru cei care se ocupa acum de destinele lui Pol. Este pentru prima oara in ultimii 16 ani cind Regele va fi adversarul ros-albastrilor.

Confruntarea dintre Steaua si Poli Timisoara este si una a orgoliilor. In cele doua garnituri se regasesc antrenori si jucatori care in trecut au activat la una dintre cele doua adversare. Centrul atentiei il reprezinta Gica Hagi, cel care a declarat in repetate rinduri ca pentru el gruparea din Ghencea este si va ramine echipa pe care o va iubi cel mai mult.

"Gica este mai motivat ca niciodata. Iubeste Steaua, fiindca a jucat pentru acest club, insa acum vrea sa o bata. In toata aceasta saptamina a incercat sa pregateasca cit mai bine jocul, fiindca o victorie cu aceasta formatie ar insemna foarte mult pentru el", a precizat secundul Gabi Balint.

De la format ia timisoreana au mai activat in Ghencea directorul executiv Anton Dobos, secunzii Gabi Balint si Iosif Rotariu, precum si Alin Stoica.

Actualul mijlocas al alb-violetilor a facut primii pasi in fotbal la clubul Steaua, in perioada in care tatal sau, Tudorel Stoica, era capitanul formatiei. "Au fost vremuri frumoase, dar acum situat ia s-a schimbat. Ca fiecare dintre noi, in momentul in care apartii unui anumit club, vrei sa iti faci cit mai bine treaba acolo unde esti.

Acum, chiar daca intilnim formatia pentru care simtim ceva in sufletul nostru, vrem sa o invingem", ne-a declarat Iosif Rotariu.

Anton Dobos este si mai transant: "De cind sint la Timisoara si am obtinut un rezultat bun in fata Stelei, m-am bucurat enorm. Acum, sint convins ca meciul il vom cistiga noi. Nu imi fac nici o problema in ceea ce priveste formatia care va lua cele trei puncte puse in joc".

Ce le spune Hagi in vestiar

Majoritatea antrenorilor echipelor care activeaza in fotbalul romanesc incearca prin diferite metode sa isi motiveze fotbalistii inaintea meciurilor. Gica Hagi face si de aceasta data diferenta. "In timpul saptaminii premergatoare partidelor poti sa le explici jucatorilor cum ti-ai dori sa joace.

In ziua partidei, in vestiar, Gica le spune doar ca trebuie sa fie bucurosi ca intra pe teren si ca sint fotbalisti", ne-a dezvaluit Balint.

4.000 de banateni la Bucuresti

Dragostea suporterilor lui Poli Timisoara pentru formatia pregatita de Gica Hagi nu cunoaste limite. Desi distanta intre Bucuresti si orasul de pe Bega este destul de mare, fanii alb-violetilor au promis ca duminica, la meciul cu Steaua, vor fi in tribunele stadionului National cel putin 4.000 de sustinatori.

Ca deplasarea galeriilor Ultra Viola si Comando in Capitala sa fie in regula, reprezentantii acestora au discutat deja pentru inchirierea de vagoane CFR.

GHEORGHE HAGI

Data si locul nasterii:5.02.1965, Sacele (Constanta)

A jucat la Steaua: 1987 - 1990

Meciuri: 97

Goluri: 76

Palmares cu Steaua: campion al Romaniei 1987, 1988, 1989; Cupa Romaniei 1987, 1989; Supercupa Europei 1987

GAVRIL PELE BALINT

Data si locul nasterii: 03.01.1963, Singeorz-Bai (Bistrita)

A jucat la Steaua: 1980 - 1991

Meciuri: 264

Goluri: 69

Palmares cu Steaua: campion al Romaniei 1985, 1986, 1987, 1988, 1989;

Cupa Romaniei 1985, 1987, 1989; Cupa Campionilor Europeni 1986; Supercupa Europei 1987; Golgeter al Diviziei A in anul 1990

IOSIF ROTARIU

Data si locul nasterii: 27.09.1962, Prigor (Caras-Severin)

A jucat la Steaua: 1987 - 1990 si 1996-1998

Meciuri: 135

Goluri: 39

Palmares cu Steaua: campion al Romaniei 1987, 1988, 1989, 1997, 1998; Cupa Romaniei 1987, 1989, 1997

ANTON DOBOS

Data si locul nasterii: 13.10.1965, Sarmasu (Mures)

A jucat la Steaua: 1991 - 1996

Meciuri: 134

Goluri: 6

Palmares cu Steaua: campion al Romaniei: 1993, 1994, 1995, 1996; Cupa Romaniei 1996

DE CE OLI SI BANEL AU ALES SA VINA LA STEAUA

Transferurile lui Cosmin Olaroiu si Banel Nicolita de la Poli Timisoara la Steaua nu au fost intimplatoare. Primul care a ajuns in Ghencea este actualul mijlocas dreapta al ros-albastrilor, cel care a fost dorit insistent de Mihai Stoica, presedintele clubului din acea vreme. In ceea ce il priveste pe Olaroiu, acesta a ajuns la Steaua la dorinta lui Gigi Becali.

Liber de contract, dupa ce conducerea lui Poli a decis renuntarea la serviciile lui, tehnicianul l-a inlocuit in functie pe Oleg Protasov.

Suporterii Timisoarei au primit garantii ca formatia lor de suflet nu ii va dezamagi

Conducerea tehnica a alb-violetilor are si un alt motiv pentru care dores te sa obtina a treia victorie din acest retur: suporterii. Miercuri, la finalul pregatirii de dupa-amiaza, intreg lotul timisorean a avut o intilnire cu fanii. Dupa citeva ore de discutii, fotbalistii si antrenorii le-au promis acestora ca vor bate trupa lui Olaroiu.

"Este o atmosfera extraordinara la acest club. Nici in Turcia nu exista asa ceva. In toata aceasta perioada de cind sintem la Poli, ne-am dat seama ca insemnam foarte mult pentru oamenii de aici. Din acest motiv, noi din echipa tehnica, dar si jucatorii, le-am promis suporterilor ca duminica vom bate campioana", a spus Balint.

In ceea ce priveste lotul de jucatori, conducerea tehnica este linistita, toti fiind apti de joc. Totusi, Gabi Balint a tinut sa precizeze ca exista o mare problema. "Avem mari batai de cap, pentru ca nu stim ce prim unsprezece sa aliniem. Toti fotbalistii nostri vor sa joace, iar din aceasta cauza inca ne mai gindim la formula de start".

MARIAN IANCU (presedinte Poli Timisoara):" Am mare incredere ca echipa noastra va face un meci mare impotriva Stelei. Este foarte important sa continuam sirul rezultatelor bune din acest retur. Hagi poate invinge Steaua la ea acasa."