Liderul palestinian Mahmoud Abbas apreciaza ca un acord de pace cu Israelul ar fi posibil in pofida victoriei miscarii islamiste Hamas la alegerile palestiniene. Presedintele Autoritatii Palestiniene declarat ca un astfel de cord ar putea fi incheiat in termen de un an.

"Sunt convins ca in mai putin de un an vom putea semna un acord de pace care va pune capat conflictului" a declarat Abbas cotidianului israelian Haaretz.

In ciuda propunerilor facute de Mahmoud Abbas Guvernului israelian, acestia au respins orice colaborare atat timp cat Hamas nu renunta la idealurile sale, respectiv distrugerea statului evreu.

Referitor la la planurile premierului interimar Ehud Olmert de a trasa granitele Israelului si implicit de a decide ce teritorii din Cisiordania va anexa fara consultari cu reprezentantii Hamas, Mahmoud Abbas si-a exprimat dezacordul.

"Un asemenea plan nu va avea ca rezultat pacea. Cel mult, va aduce un armistitiu de zece ani", a precizat Abbas

Liderul palestinian nu exclude eventualitatea unor schimburi teritoriale cu Israelul in cadrul unui tratat de pace care sa prevada cedarea unor teritorii catre Autoritatea Palestiniana, la schimb cu mentinerea unor colonii evreiesti.