Compania Rompetrol Downstream este, incepand de miercuri, singura retea romaneasca de distributie a carburantilor certificata. Compania a primit doua certificari ale sistemului de management integrat al calitatii si protectiei mediului din partea Germanischer Lloyd Certification.

Certificatele au fost acreditate, pentru conformitatea cu standardul ISO 9001:2000, de Deutscher Akkreditierungs Rat (DAR) - organismul german de acreditare, iar pentru standardul ISO 14001:2004, de Raad voor Accreditatie (RvA) - forul olandez din domeniu.

In aceste conditii, conform unui comunicat de presa, certificatele sunt recunoscute international, la cel mai inalt nivel.

"Aceasta recunoastere din partea Germanischer Lloyd Certification este rezultatul unei gestionari performante a afacerii, concretizata in calitatea serviciilor si eficienta.

Pentru Rompetrol Downstream este un pas important, mai ales in perspectiva integrarii tarii noastre in UE", a declarat Paul Pop, directorul general al Rompetrol Downstream.

Rompetrol promoveaza o politica de certificare a sistemelor de management in randul companiilor membre, la cel mai inalt nivel si numai de catre organisme recunoscute in intreaga lume.

In anul 2003, Germanischer Lloyd Certification a efectuat recertificarile ISO 9001:2000 si ISO 14001:1996 pentru companiile Rompetrol S.A., Rompetrol Rafinare (rafinariile Petromidia si Vega) si Rompetrol Petrochemicals, concomitent, pentru un sistem integrat, ceea ce a reprezentat o premiera in Romania.

De asemenea, in 2004, certificatul a fost actualizat si extins la un domeniu de aplicabilitate al sistemului integrat de management QHSE (Quality-Health-Safety- Environment) care sa includa si operatiunile Rompetrol din Libia.