Cu ocazia prezentarii rezultatelor financiare, presedintele Raiffaisen Bank Romania, Steven van Groningen a declarat ca pretul de un milliard de euro vehiculat pentru preluare este mult prea mare in conditiile in care s-ar dori mentinerea caracterului de banca pentru populatie.

"Daca exista o oferta de un milliard de euro, inseamna ca profilul bancii se va orienta spre clientii cu buzunare mai largi, deci CEC isi va schimba profilul. Nu putem investi sume mari intrucat clientii CEC nu au bani pentru produse bancare sofisticate"

Oficialul Raiffaisen este de parere ca pentru un pret de un milliard de euro profitul CEC ar trebui sa depaseasca 200 de milioane de euro.

Pana in acest momet sase banci si-au manifestat interesul pentru privatizarea Casei de Economii si Consemnatiuni: National Bank of Greece, Monte dei Paschi di Siena, Dexia Bank, EFG Eurobank, OTP Bank si Raiffeisen.

Guvernul a modificat strategia de privatizare a CEC urmand ca investitorii sa depuna oferte de cumparare pentru 85% din actiunile bancii. Comisia de privatizare a decis ca pretul oferit sa reprezinte 75% din grila de evaluare a ofertelor.